top of page
דרור זוהר
בעיני,
ההבטחה הגדולה של הדמוקרטית,
הסיבה לקיומה,
והמפתח להצלחתה
טמונים בדמוקרטיה ההשתתפותית.
וזה אומר שכל מתפקדת שנכנסת לדמוקרטית יכולה להבין בקלות 2 דברים:
1) מה קורה פה?
2) איך משתתפים?
המשימה שלנו היא ליצור רשת אזרחית-פוליטית שבה אפשר להשמיע קולות, לבטא צרכים, לזהות בעיות, להציע פתרונות, לגייס משאבים, לשתף פעולה ולהשפיע: בכנסת, בממשלה, בשלטון המקומי, דרך בתי המשפט, דרך התקשורת ובפעולה אזרחית ישירה. רשת כזאת תוכל לקדם את האינטרס של הציבור במגוון רחב של תחומים: רווחה וכלכלה, חינוך, בריאות, תשתיות, צדק ושיוויון וכו.
העבודה רבה. נתחיל בביסוס מנגנון שקוף והוגן שיבנה אמון בינינו הפעילים, ויתמוך בנו לרקום שותפיות אמיצות בדרך לאזרחות פעילה, מועצמת ואחראית.
סרטון מבוא לסוציוקרטיה, מתוך כנס קהילות אקולוגיות בלוטן - 2016
http://bit.ly/SocioIntroDror
סרטון על השיטה המוניטרית - (באנגלית) 2015
https://youtu.be/sUlC6eso-mg


נושאים שקרובים ללבי
קצת עלי
אני דרור זהר, בן 48, גר בכפר האקולוגי אדמה בגליל המערבי.
ברקע המקצועי אני יזם (פסטיבל הקונטקט הבינ"ל, קקאו טבעי), מנהל בהייטק, מורה לסוציוקרטיה וליוגה. הייתי גם פעיל מספר שנים ברשת הקהילות האקולוגיות העולמית (GEN) ובפרוייקט הבלופרינט. שם נחשפתי למתודות מתקדמות לניהול עצמי של קהילות וארגונים.
מאז המחאה של 2011 אני חוקר באופן עצמאי את האופן בו מערכות חברתיות פועלות, ואיך הן יכולות לפעול. נתקלתי במספר דוגמאות מעוררות השראה שמראות שאפשר אחרת ויותר טוב (שוויץ, רוג'אבה, סוציוקרטיה, ברנינג מן, מערכות קוד פתוח, בלוקצ'יין)
בשנה האחרונה אני מרגיש שהמציאות דוחקת בנו להתחבר וליצור יחד חלופות למערכת החברתית-פוליטית הקורסת. בדמוקרטית גיליתי הזדמנות נהדרת לבנות יחד חלופה כזאת. ומאז שהתפקדתי למפלגה עשיתי כמיטב יכולתי לעזור בבניית המנגנון (בפרט בתחומי השקיפות והשותפות.) אני מאמין שמתוך המזכירות אוכל לקדם יותר.
חוץ מזה
קישורים

bottom of page