לרוץ על המינימום כדי להשיג את המקסימום.
אנו יכולים כבר בבחירות הקרובות להפוך לבעלי משמעות ולהציל את הדמוקרטיה. לשם כך עלינו להתמקד רק בחמש משימות לטיפול חירום בדמוקרטיה, ולדחות בכאב לב לקדנציה הבאה, השגת דברים אחרים המהותיים לנו ותיקון העוולות האיומות הקיימות.
לשם כך בבחירות הקרובות ובקדנציה הראשונה נשמור על הסטאטוס קוו ונמנע בהצבעות המליאה בכל נושא אחר, כך נאחד סביבנו את הציבור התומך בתקינות פוליטית ובדמוקרטיה מכל המפלגות, מכל הקשת המדינית, כלכלית ודתית..
חמש המשימות להצלת הדמוקרטיה
- מנהיגות ראויה: נבחרי ציבור ללא אישומים, הגבלת תפקיד לשמונה שנים, הצהרת הון וניגודי עניינים, תקופת קיפאון בסיום התפקיד והצמדת השכר לחציון.
- הפרדת רשויות: הקמת מנגנונים, קידום חוקים ונהלים לפיקוח על הפרדת הרשויות.
- שקיפות: הטמעת מערכות לביסוס שקיפות בכלל המנהל הציבורי, מנהליו ונבחריו.
- שוויון בפני החוק: התאמת הצהרת העצמאות לשמש כחוקה.
- חיזוק התקשורת: קידום חוקים ונהלים שיגנו על התקשורת משליטה פוליטית וכלכלית.
.
התנהלות המפלגה
אנו כמפלגה, נתנהל כפי שאנו מאמינים שנבחרי ציבור אמורים לפעול, כך באמצעות הדוגמא שלנו נשנה את הפוליטיקה בארץ, נזכה לאמון הציבור ובהמשך נוכל לעשות את שינויי העומק הדרושים לריפוי המדינה.
המחיר, דחיית מימוש ערכים ותיקון העוולות
המחיר מתסכל, קשה יהיה לוותר על ההזדמנות לקדם את הערכים בהם אנו מאמינים ויהיה כמעט בלתי אפשרי שלא למנוע פעולות הנוגדות את ערכינו.
עונים לי בצדק:
- אם לא נטפל ברצינות במשבר האקלים, אין לנו עתיד, על זה אי אפשר לוותר.
- בלי שנוותר על השטחים, אין לנו באמת דמוקרטיה, אי אפשר לוותר על זה.
- אני הומו ובלי הזכויות שלי, אני לא מוכן
- חייבים הפרדת דת ממדינה וכו וכו וכו.
אני מאמין שנעשה את כל אלה ויותר, לאחר שנשיב את אמון הציבור בדמוקרטיה ובנו כמפלגה.
הומו מוצהר, תואר שני באנתרופולוגיה, מומחה בתחום קידום תכניות קהילתיות, מנכ"ל לשעבר של "האגודה לשמירת זכויות הפרט" ושל "המשמר החברתי". פעיל במחאת 2011 ובמחאת 2020, בין לבין עוסק ומתנדב בקידום קהילות מוחלשות.
לקידום הגישה במפלגה, אני זקוק לתמיכתך https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfw6XmCObv917JKUB6Lx5q7bqWvLX89Aas7w06qnfPylDOO_A/viewform
ניסוח מעניין. אכן אפשר לשים בבויידם דרישות ופעילויות נוספות מעבר ל 5 שציינת אבל רק עם קביעה בהסכמים קואליציונים על סטטוס קוו שימנע שינויים לרעה במצב הנוכחי. וכמובן שאם באופוזיציה ואין הסכם ... ובכל מקרה, המשמעות של ויתור מראש בשדה הפוליטי היא לרוב החלשת המעמד של המוותר. מאידך, קביעת סדר עדיפויות ודחיפות היא לגיטימית כאשר דחיית הנושאים שבתחתית הרשימה למועד אחר היא בתמורה לקבלת נושאים מראש הרשימה והכח לישמם.