שלום רב כעס גדול קיים בציבור על אופן העלאת שכר חברי הכנסת ושאר נציגי הציבור ועובדיו הבכירים, לכן אני מעוניין לעשות שני צעדים: הראשון, פנים מפלגתי המוכיח שאנו הלפיד לפני המחנה: הכרזה ששכר עובדי ונציגי המפלגה יגיע במקסימום עד לכפול משכר החציוני. (הייתי שמח יותר להצהיר על שכר חציוני, אבל יאכלו אותי חיי). השני שנתחייב להעביר חוק המצמיד את שכר חברי הכנסת וכלל שכר העובדים במגזר הציבורי לחציון, כך יפסקו העלאות השכר המביכות... שהח"כים עצמם קובעים לעצמם. כאשר אני מצמיד את השכר לחציון, נוצרת מעצם העניין ערבות הדדית
top of page
لرؤية هذا العمل، توجه إلى موقعك المباشر.
שכר נציגי המפלגה ושכר עובדי הציבור באופן כללי
שכר נציגי המפלגה ושכר עובדי הציבור באופן כללי
٣ تعليقات
إعجاب
٣ تعليقات
bottom of page
הייתי מוסיף - כל נבחר (נציג) ציבור, לא רק חברי כנסת, יקבל שכר זהה לשכר החציוני במשק, או מכפלה נמוכה שלו. מה שאמור להספיק לאזרח לקיים חיים בכבוד, אמור גם להספיק לנציגו לקיים חיים בכבוד. מדובר למשל בראשי ערים ואולי אפילו שרים. מי שאמור לייצג את הציבור לא צריך להשתכר פי כמה ממי שהוא מייצג אותו.
לבסוף, הייתי מצמיד חלק משכר הח"כים למילוי תפקידם בפועל, כנהוג במקומות עבודה בהם עובדים האזרחים. כלומר, חבר כנסת שמרבה להיעדר מהמליאה (ויש לא מעט כאלו) - שכרו ייפגע. לא הייתי אומר שיעבירו כרטיס, כמו מרבית העובדים במדינה, אבל שלפחות יעמדו ברף מסוים של נוכחות במליאה והשתתפות בהצבעות.