שלום לכולם, אני ארז גרינברג, ישראלי בן 54, במקור מתל אביב, מזה 6 שנים תושב באר שבע ונהנה מכל רגע.
בשנים האחרונות יש להערכתי מאות אלפי אנשים בתהליך כינוס נכסים/ חדלות פירעון והמדובר בעיקר בחובות מוסדיים, כל מיני תביעות בסדר דין מקוצר, שהתנפחו בהליכים במעמד צד אחד, כאשר הסטטיסטיקות שאני מכיר מדובר על כך שיותר מ96% מהזוכים מיוצגים ורק כ4% מהחייבים בהוצל"פ מיוצגים, רבים מאוד פשוט מתים כלכלית, אינם מתגוננים והתיקים פתוחים בתקווה שהחייב יירש משהו או יתעשר פתאום וכך חובו ישולם.
בזמנו היה דיון בועדה לביקורת המדינה בכנסת דיון על כמות הטעויות במערכת, על כך שיש עשרות סוגי ריבית פיגורים, על עיקולי בתים...
כיום, עם משבר הקורונה וההתעללות בציבור העצמאים, כרגע אנחנו בסגר דיפרנציאלי הפוך - החילוניים סגורים וספונים בבית, החרדים והחלק מהערבים עושים כטוב בעיניהם ועיני מנהיגיהם, למרות שהתחלואה אצל החרדים והערבים גבוהה והם מתחסנים פחות מהחילוניים. כך שבעצם המשבר הכלכלי הוא יוצא דופן, ברור שהפיצוי הוא סימלי ולא מפצה באמת ולכן אני מציע בהקדם את הצעדים הבאים:
מציאת דרך לסגירת כל צווי הכינוס, כל החובות למדינה ימחקו או יוקפאו לתקופה של חמש שנים שנות שיקום כלכלת האומה. כל אחד יוכל להתחיל מחדש, אם לא יחזור אחרי 5 שנים למצב של חדלות פירעון חובו ימחק.
חובות של אנשים לאנשים פרטיים יוקפאו לחמש שנים, באם יש מצב הומני מיוחד של הצדדים החוב יועבר לגישור תוך כוונה לאפשר לצדדים להתחיל חיים חדשים, ולאחר כניסה למסלול פרנסה מכבדת החוב ישולם.
אנשים עם הפרעות קשב וריכוז, הם אחוז גדול מאוד מאותם "מתים כלכליים", החברה מפסידה שנות יזמות רבות כאשר הם לכודים שנים רבות בתהליכי חדלות פירעון, לאנשים אלו יש הקלות בלימודים כילדים ובני נוער, הבעיה אינה נעלמת לכולם אחרי הצבא והבעיות הקטנות של הילדים הופכות לבעיות גדולות של מבוגרים לא מטופלים. ההתנהלות בהליכים האלו היא קשה מאוד לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז, שרובם לא מודעים כלל למצבם, מחליפים בחייהם עשרות מקומות עבודה, מתקשים לנהל חיי משפחת תקינים ומתגרשים, ושוב נכנסים לבור כלכלי עמוק כתוצאה ממצב חברתי השוחק את הגברים הללו כלכלית עד דק.
כמו כן, מי שיזכה למחיקת חובו יהיה זכאי גם לחבילת שיקום, בדומה לאסיר משוחרר, או חייל משוחרר, במטרה להחזיר אותו לאדם חי כלכלית, שממצה את כושר השתכרותו ותורם לחברה.
המטרה היא להחזיר למעגל היצרני והיזמי את כל החייבים שנקלעו בתום לב לחובות - כדי שהכלכלה במדינה תתפתח חזרה מהר לתפקוד רגיל ואף פעיל יותר מהפעילות ערב הקורונה, המדינה תתמוך ביזמויות בדרכים כמו הכשרה מקצועית, חממות, מנטורים ויועצים מכל תחום יעזרו לחייבים.
חייבים מאובחנים בהפרעות קשב וריכוז יקבלו עזרה ממשית כדי למצות את כישוריהם, עם חונך, יועץ כלכלי ואפילו מנהל עסקים / סוכן צמוד.
המטרה היא לתת לכולם כלים וסביבה יזמית כלכלית, במטרה שהמדינה תהפוך למדינה יצרנית, גלובלית, מובילה בטכנולוגיה ויציבות חברתית.
המשך יבוא, ההצעה שלי בבטא. אשמח לרעיונותיכם ותגובותיכם.
באופן כללי ההצעה שלך חיובית בעיני ויכולה לפתור מצוקות שיש לכמה אחוזים שלמים מהאוכלוסיה במדינה. * מציע לשקול לא ליישם את ההצעה לגבי בעלי הון או מי שיש "יסוד סביר מאד" לחשוב שיש להם "כסף רב" שמוסתר מהמערכת. אני מניח שאלו הם פחות מעשר אחוז מכלל החייבים.