מה דמוקרטי בכפיית שיריוני נשים על הציבור, כפי שסעיף 7 בחוקה מציע❓ זה נשמע כמו רעיון מהסוג: כוונות טובות שמובילות ל-מקום אחר ממה שהתכוונו.. 1 - איך זה מקדם את התפיסות על נשים - שאילולי שוריינו לא בהכרח היו נבחרות? האם אין אמונה שהן עשויות להיבחר בזכות כישוריהן והאמון שהבוחרים נותנים בהן? 2- ומדוע לדחוק את רצון הבוחרים בקידום מועמדים ומועמדות ראויים שהם מאמינים בהם - בפני החוקה? מצער אותי לראות איך מהלך כזה לא יוביל להגדלת התומכים במפלגה, אלא לצמצום התומכים בה, שכן גם נשים לא בוחרות לפי מין המועמד, אלא לפי ההתאמה שלו או שלה. בחירה פחות טובה תתקע אותנו עם אותו אדם למשך שנים קדימה, וציבור הבוחרות מבין זאת היטב. אני מקווה שתערך שקילה מחדש את קיום הסעיף בחוקה, והסרתו, שכן כבר מההתחלה זה סעיף בעייתי מאוד, שמרחיק את הציבור, ושלא מכבד את כישוריהן של נשים רבות שנמצאות איתנו, ועוד פחות מכך, את הבוחרות.
top of page
لرؤية هذا العمل، توجه إلى موقعك المباشر.
העדפת נשים היא עדיין אפליה - ותפריע לבוחרים.
העדפת נשים היא עדיין אפליה - ותפריע לבוחרים.
١٥ تعليق
إعجاب
١٥ تعليق
bottom of page
היות וזה תחום עיסוק מרכזי עבורי, אני מכיר את מרבית הקישורים. שימי לב שרובם מתיחסים לנשים בהנהלה\דירקטוריון. זה לא יעזור לצמצום הפערים גם אם מחר מחצית מההנהלות יהיו נשים - מפני שמרבית העובדים ה05 אחוז - אינם מנהלים כלל. לא שם נתקן את החברה. אלא בעידוד נשים לעבוד במקצועות מסוכנים (שמשתלמים יותר) מרובי שעות, מלאי מתח, אבל בשכר גבוה, שדורשים הכשרה ארוכה וטכנית (מקצועות ההנדסה ,חשמל, הייטק, ועוד) ונשים עדיין אינן בוחרות בהם אלא מעדיפות איכות חיים ומעט שעות וקרבה למשפחה. וחופשים רבים בהרבה. (כמו מערכת החינוך שרובה ככולה נשים) שם נמצא את הסיבות לפערי השכר, בקרב 1500 עובדים ועובדות - ולא בקרב 12 חברי דירקטוריון... ולכן התיקון יתחיל בחינוך ועידוד נשים לעבוד יותר, ולבחור מקצועות אחרים.