ידוע לכל שרוב הבעיות הבריאותיות היו יכולות להימנע לו היינו מתנהלים באורח חיים בריא, למרות זאת מתוך תקציב הבריאות הכולל (הנמוך ע"פ כל השוואה לארצות אחרות) סכום יחסית אפסי מוקדש במדינה לקידום הבריאות. בשלוש שנים האחרונות כדי לתקן את המעוות, יצרו תכנית רב משרדית אפשריבריא, תכנית התומכת תקציבית ברשויות שיפעלו למען בריאות תושביהן, צעד בכיוון הנכון.
אך זוהי תכנית, לא הפכו את התחום לסעיף קבוע בתקציב, מחר יהיה ניתן לבטל את התכנית.
בפרויקטים היפים המבוצעים מתמקדים בחינוך הציבור אך יש התעלמות מעלויות אורח חיים בריא: בעוד מעודדים בביה"ס ובהסברה כללית לתזונה בריאה ופעילות גופנית, הירקות והפירות יקרים (אורגניים הס מלהזכיר), מוצרים מלאים יקרים ודווקא מוצרים לא בריאים מסובסדים.
כמו כן אין ראיה רחבה של קידום הבריאות, כמקובל בעולם המערבי: איכות סביבה, תכנון פיזי ותחבורתי, נגישות רפואה מניעתית ועוד, כמערכת אחת מתואמת המקדמת את בריאותנו, בטרם נזדקק לריפוי.
עלינו לדאוג לשינוי סדרי עדיפויות במשרד הבריאות, כך שקידום הבריאות יזכה למשאבים הדרושים (יחסוך בעתיד משאבים ממערכת הבריאות ומביטוח לאומי) ולפתח גורם מתאם רב משרדי אשר יהיה אחראי על הטמעת שיקולי בריאות הציבור לכל תכנון בכל תחום.
top of page
لرؤية هذا العمل، توجه إلى موقعك المباشر.
تم التعديل: ٢٩ ديسمبر ٢٠٢٠
קידום בריאות לפני הכל
קידום בריאות לפני הכל
٣ تعليقات
إعجاب
٣ تعليقات
bottom of page
בנוסף לכל מה שכתוב כאן- חייב לחזק את מערך הבריאות הנפשית הציבורי!
במיוחד לאחר כל הסגרים והתהפוכות הנפשיות שהגיעו בעקבות קבלת ההחלטות מאז מרץ האחרון.
הממשלה מתעלמת ממערך בריאות הנפש כאילו לא היה! לא היה איש בריאות הנפש אחד שותף לקבלת ההחלטות הנוגעות לקורונה.
כבר שנים רבות שזהו תחום שהוזנח לחלוטין, על אף שמגיע לציבור לקבלו בדיוק באותה מידה שניתן ללכת לרופא משפחה.
המצב כה עגום בפסיכולוגיה ציבורית, שרבים בורחים לפרטי.
מישהו מהמתמודדים בפריימריז מתכנן לפעול בנושא?
אני כמובן מסכים ובעיקר עם נקודת הרפואה המונעת. לארגן חיסון שווה המון כותרות, אבל למנוע מחלה, מי יודע ?
יש כל כך הרבה ליקויים במערכת הבריאות שקשה אפילו להתחיל לתאר. אנסה רק ממה שאני מכירה, להעלות מספר נקודות שצריכות לדעתי התייחסות:
מערכת הבריאות הציבורית שזקוקה לחיזוק משמעותי, תקנון המרפאות ובתי החולים כמקובל בעולם ובדרוג גבוה של מדינות מפותחות, מבחינת המשאב האנושי קודם כל, ומיטות אשפוז ביחס ישיר לתקנון הגיוני. מה שיאפשר טיפול בזמן סביר ברפואה הציבורית וייתר את הצורך בניתוחים פרטיים כדי לקצר תורים למשל. יעלים באמת את הקשישים במסדרונות, יחזק את הצוותים ויוריד שחיקה וישאיר את הטובים במערכת הציבורית.
חיזוק רפואת המשפחה ורפואת הקהילה, בתגמול כספי, בדקות המוקדשות למטופל, מה שמתחבר למה שנאמר למעלה לגבי רפואה מונעת, שזה המקום שבו היא צריכה להעשות ולא דרך עשרות רופאים יועצים שמדלגים על הרופא הראשוני.
ראייה לטווח ארוך והבנת הצורך ברפואה מונעת, כמעט ואינו קיים למעשה במערכת פוליטית רקובה כמו שלנו, שבה אם אין תוצאות תוך 6 חודשים אין טעם בפעולה כי היא לא תביא לבחירה חוזרת באותו פוליטיקאי.