חייבות פיתרון מקיף למשבר הכלכלי החמור בתולדות הקפיטליזם. הפיתרון חייב להבטיח לכולנו רמת חיים נאותה. די לעוני. די לאבטלה. די למגיפה.
0. פתירה מהירה ויעילה של משבר הקורונה: הפסקה מיידית של כל כניסה ויציאה מן הארץ לפרק זמן של חודשיים, לאחריו יוחלט האם להמשיך או שלא. בתקופה זו יוחל סגר מלא. זה יהיה מאוד קשה אחרי התקופה שכבר עברנו, אבל זה הפיתרון היחיד. נוכל להשתמש במיליוני מחוסרי העבודה על מנת לבסס שירות משלוחי מזון חינמי ומדיני לקשישים, נכים, מובטלים וכל דורש ודורשת שבסגר מלא מוזנחים למות לבד בביתם.
הבטחה לבנייה מחודשת של הכלכלה והחברה בעקבות הסגר. לא עוד משחקים פוליטיים בחיים של בני-אדם. רק הבטחה של הזכויות והחיים של כולנו.
1. הבטחת זכויות האדם: דיור בחינם לכולן, מזון בחינם, טיפול רפואי בחינם, חינוך, לבוש, מים, תחבורה, חשמל, אינטרנט, זכויות תרבותיות ותיקון העוול ההיסטורי שבצעה המדינה כנגד תושביה הפלסטינים הילידים, יהדות תימן, מזרח ובלקן ויהדות אתיופיה.
2. מעבר לכלכלה ירוקה: 0 פליטות פחמניות תוך חמש שנים, מעבר לתחבורה ציבורית מסילתית חשמלית, מהירה ויעילה, גידול מזון קהילתי ומקומי, מבוסס ידע מסורתי מקומי בשילוב המדע בהתאם לשינויי האקלים. פיתוח שיטות תפיסת פחמן דלות טכנולוגיה, השקעה מאסיבית במקצועות ומשלחי יד שאינם מזהמים ותורמים לאיכות הסביבה: חינוך, רפואה, מחקר, גננות, אומנות על כל סוגיה וכל תחום אחר שאינו מוביל לזיהום והרס הסביבה.
3. פיתוח היכולות המדעיות: ביסוס מערך חינוך מתקדם מבוסס מדע. מערך החינוך החדש יתאים את עצמו למאה ה-21, במקום השיטה המיושנת שמערכת החינוך הנוכחית מבוססת עליה. הרחבה של מערך הספריות העירוני: הקמה של ספריה לאומית בכל עיר. הרחבת הספריות השכונתיות, בהן יינתנו קורסים לכל הגילאים בהבנת הנקרא, מחקר ולימוד עצמאי, וכל תחום ידע ספציפי. מרכזי למידה אלו יוכלו לתאם גם פעולות מחקר מקומיות. לא עוד סחר בידע - פתיחה של כלל מאגרי הידע בחינם לכלל הציבור, והנגשתם לכל השפות המדוברות בארץ על ידי מפעל תרגום המוני.
4. פיתוח הרפואה: זה לא ייתכן שנהיה תלויים בייצור של חיסון בחו"ל כשלישראל יש את ענקית התרופות טבע. בבירור מערכת הרפואה הישראלית לא מתפקדת ודורשת רענון. עלינו לבסס סטנדרטים רפואיים מקובלים ומתקדמים, שיהפכו את ישראל למרכז הרפואי שהיא נועדה להיות. לא עוד תורים לטיפול רפואי ציבורי וטיפול רפואי מהיר לבעלי-הון. כל השירות הרפואי יעמוד בשבועת היפוקרטס ויינתן בחינם ללא הבחנה. רפואה ומחקר, כמו גם הצוות עצמו, יזכו להכרה ולמשאבים הראויים.
5. פירוט אופן חלוקת המשאבים: חלוקת המשאבים עצמה פשוטה למדי. עלינו לבסס בכל יישובי הארץ מרכזי חלוקת מזון, מהם יוכלו כל התושבים לקחת מזון ללא כל עלות. כך, גם אספקת המים, התחבורה, החשמל והאינטרנט עצמם לא תשתנה, רק עלותם תבוטל. זרימת המים תתרחש באותו האופן. כמובן, שהשאלה המיידית היא מדוע שיעבדו העובדים ללא תשלום? אולם, השאלה הזאת מניחה שאנחנו חיים בעולם שבו יש קשר ישיר בין התשלום לשכר של העובד. זה נכון בחלק מהמקרים, בעיקר בקרב עצמאיים. אולם, השאלה הזאת מתחמקת מהשאלה האמיתית. איזה אופן ייצור מתאים לצורת חלוקה שמבוססת על הצרכים של בני-אדם ולא על רווח? אם אופן הייצור של בעלות פרטית על משאבים, כלי הייצור ומקומות העבודה מתאים לחלוקה שמבוססת על כסף, רווח והון, לחלוקה שמבוססת על צרכים אנושיים והכרה ברצון שלנו לחיים משותפים מתאימה שיטת ייצור שמבוססת על אותם הערכים.
6. תמיכה בקואופרטיבים ואיגודי עובדים: במקביל למעבר לכלכלה ירוקה, חינוך מדעי, וחלוקה לפי צורך ולא לפי רווח, נעבור לעבודה שמבוססת על פיתוח הפוטנציאל האנושי, ולא הרווח של מיעוט קטן של בעלים פרטיים.
עלינו להקים ולתמוך בקואופרטיבים הקיימים (כמו קואופרטיב הניקיון), לשכלל את המודלים הדמוקרטים בהם, ולתמוך במאבקים של איגודי העובדים.
אשמח לשמוע את עמדותיכן. כמובן שזה מאוד מאוד חלקי. בשמחה איצור תוכנית יותר מפורטת במידה ויהיה ענין.