אני מציג גישה אשר תאפשר ל"דמוקרטית" לזכות בכוח משפיע בבחירות הקרובות, באמצעות התמקדות בחמש משימות פרגמטיות לטיפול חירום בדמוקרטיה, במחיר דחיית קידום שאר הערכים שלנו לקדנציה הבאה.
כך, כבר בבחירות הקרובות נוכל לזכות בתמיכת כלל הציבור החפץ בתקינות פוליטית בארץ, מכל המפה הפוליטית, הכלכלית והדתית. אנו נתמוך בכל מפלגה אשר תקדם אתנו את חמש המשימות ונימנע בכל נושא אחר אשר יעמוד על הפרק.
בבחירות הקרובות נתמקד בחמש משימות לטיפול חירום בדמוקרטיה בארץ, ונדחה לקדנציה הבאה שלנו, השגת דברים מהותיים כגון: שיווין, קידום השלום, טיפול במשבר האקלים, צמצום פערים ותמיכה במוחלשים. לתפיסתי, בבחירות הקרובות ובמהלך הקדנציה הראשונה, לא נערער על שום סטאטוס קוו וכך נאחד סביבנו את הציבור המאמין ביושר ודמוקרטיה מכל המפלגות. נזכה באמון הציבור ובקדנציה הבאה, נעשה את שינויי העומק הדרושים לריפוי המדינה. אנו כמפלגה, נתנהל באופן ראוי, כפי שאנו מאמינים שנבחרי ציבור אמורים לפעול, כך באמצעות הדוגמא שלנו נשנה את הפוליטיקה בארץ, נזכה לאמון הציבור ובהמשך נוכל לעשות.
. חמש המשימות להצלת הדמוקרטיה
- מנהיגות ראויה: נבחרי ציבור ללא אישומים, הגבלת תפקיד לשמונה שנים, הגשת הצהרת הון וניגודי עניינים, תקופת קיפאון לאחר סיום התפקיד והצמדת שכר הנבחרים לחציון.
- הפרדת רשויות: הקמת מנגנונים, קידום חוקים ונהלים לפיקוח על הפרדת הרשויות.
- שקיפות: הטמעת מערכות לביסוס שקיפות בכלל המנהל הציבורי, מנהליו ונבחריו.
- שוויון בפני החוק: התאמת הצהרת העצמאות לשמש כחוקה.
- חיזוק התקשורת: יצירת חוקים ונהלים שיגנו על התקשורת משליטה פוליטית וכלכלית.
.
המחיר, דחיית מימוש ערכים
המחיר הוא כואב וקשה, גם אני מאמין בכל ליבי בכל האידיאלים שאנחנו מצהירים עליהם ויהיה לי כמעט בלתי אפשרי שלא למנוע פעולות הנוגדות את ערכי. בעיקר כשיהיה בכוחנו לעשות זאת, כפי שאני מאמין שיקרה. למשל:
אם לא נתחיל לטפל ברצינות ולהתמודד עם משבר האקלים, אין לנו עתיד, על זה אי אפשר לוותר.
בלי שנוותר על השטחים, אין לנו באמת דמוקרטיה, אי אפשר לוותר על זה.
אני הומו ובלי הזכויות שלי, אני לא מוכן
חייבים הפרדת דת ממדינה וכו וכו וכו.
לא תהיה ברירה, נתמקד הפעם ובהמשך נממש את שאיפותינו... סבלנות
אשמח אם תתייחס בהצעתך לחוקה של הדמוקרטית, מה ממנה תיישם מיידית ומה ידחה?
מסכימה עם העיקרון שצריך להתמקד כרגע בנושאים שיש לגביהם הסכמה רחבה, ו"להקפיא" את הטיפול בכל האתגרים שיש סביבם מחלוקת, בהם יש לשמור על סטטוס קוו, אבל חושבת שיש הרבה יותר כאלה מהחמישה שציינת. דוגמאות: ייעול עבודת משרדי הממשלה והרשויות, שיקום ושיפור כלל השירותים הציבוריים (חינוך, בריאות, רווחה, תחבורה וכו'), טיפול באלימות בכלל ובאלימות נגד נשים ובחברה הערבית בפרט, בחינת שינוי שיטת הבחירות והממשל, ובטוחה שיש עוד.
מאמינה שסביב נושאים אלה אפשר ליצור חיבורים במנעד רחב של הקשת הפוליטית, והדמוקרטית צריכה לנסות לדחוף לשם.
אני ממש לא מקווה להיות "לשון מאזניים". אני מכוון להיות מפלגת שלטון!!! והלוואי - בלי צורך בשותפים לקואליציה.
לזה צריך לשאוף וזו צריכה להיות השפה שלנו.
להיות לשון מאזניים זה לחזור לפוליטיקה הישנה והרעה, שבו כל רסיס מפלגה סוחט את המקסימום שהוא יכול מזה שקיבל מנדט להרכיב ממשלה ונפתח הפתח לשוחד ושחיתות. ואם זה היעד - חבל על המאמצים והזמן.
ואנחנו צריכים להפסיק לחשוב במונחים של הקירבה לאחוז החסימה - אנחנו נהיה הרבה יותר גדולים.
אגב - אני סבור שצריך להכניס תחת ההגדרות של חוקי השוחד גם את השוחד הפוליטי.
בקיצור - אני בעד Restart של המדינה.
אפשר בהחלט לשים ערכים אלו בפרונט, ואני מאמין שעצם זה שהמפלגה צומחת על בסיס המחאה מראה שזה המצב. עם זאת אני כן חושב שלא צריך להדחיק ערכים אחרים, שכמו כל דבר יקבעו על פי המתפקדים, לכן לא נוכל לכפור בהם.