הדמוקרטית מרכזת בתוכה ומשקפת מגוון גדול של קולות מכול המגזרים, העדות והקהילות בחברה הישראלית. אך ערכי היסוד שכול חבריה וחברותיה מחויבים אליהם הם צדק, שוויון, חירות וערבות הדדית בחברה הישראלית בכלל, וכלפי הקהילה הלהטב"קית (לסבית, הומואית, ביסקסואלית, טרנסג'נדרית, קווירית) בפרט, קידום והגנה על אורח החיים של הקהילה הלהטב"קית, תוך יצירת סובלנות הדדית לאורחות חיים מגוונים בחברה הישראלית.
דרישות הדמוקרטית אינן חורגות מהמקובל במדינות המתקדמות בעולם. במדינות רבות בארה"ב, אירופה, אוסטרליה ואף באפריקה ואסיה קיימים חוקים, המסדירים כיום זכויות שהקהילה הלהטב"קית בישראל אינה נהנית מהן, כמו הזכות לשוויון והגנה מאפליה על בסיס נטייה מינית או ביטוי מגדרי, הזכות להינשא בנישואין חד מיניים והזכות להקים משפחה, בין השאר באמצעות אימוץ או הליך פונדקאות. חוקים אלה קיימים במדינות אליהן מדינת ישראל רוצה להידמות.
המפלגה תפעל בשיתוף פעולה מלא עם ארגוני הקהילה, תתבע תקציבים ממשלתיים לארגוני הקהילה השונים, תקדם את הקמתם של משרד או רשות, שיתווכו בין ארגוני הקהילה לבין הכנסת בכול הנוגע לקהילה הלהטב"קית, תקדם חקיקה בתחום, הכרה בארגוני עובדים להטב"קיים ותטפל במקרים של גילויי אפליה, חינוך להומופוביה ו/או פשעי שנאה כלפי קהילת הלהטב"ק כמו כלפי שאר המגזרים המודרים בחברה הישראלית.
מטבע הדברים, המפלגה תפעל בשיתוף נציגי/ות הקהילה הלהטב"קית שייבחרו בבחירות המוניציפליות, תעשה כל שביכולתה כדי לסייע בידיהם/ן, גם אם הם/ן חברי/ות מפלגה אחרת, תעשה לקידום מועמדים/ות להטב"קיים מטעמה ברשויות המקומיות ותשאף לצירוף לשורותיה של נציגי/ות קהילה נבחרים/ות שנבחרו במסגרת מפלגות אחרות.
המפלגה דבקה במסמך הדרישות שהגישה הקהילה בפני רה"מ בגל המחאה האחרון (יולי 2018), ומחויבת אליו. היא תפעל למימושו עד תום, תקבל עדכונים שוטפים מראשי ארגוניה של הקהילה הלהטב"קית בנוגע לצרכים המשתנים של בני ובנותיה ותפעל להשגתם. להלן סעיפי הדרישות לעיל והרחבתם.
הכרה באגודת הלהט"ב וארגוני הדמוקרטית
התפתחותה הארגונית של הקהילה הלהטב"קית בישראל החלה עם ייסוד האגודה לשמירת זכויות הפרט, בשנת 1975, המשיכה עם ייסודם של ארגוני נשים שונים (קבוצה פמיניסטית של נשים אקדמאיות ציוניות ב 1970, התנועה לשחרור האישה ב 1972, גרעין נשים לסביות פמיניסטיות ב 1975 בחיפה, קבוצת הנשים של האגודה ב 1976, מרכז הנשים "קול האישה" בחיפה ב 1977, ובירושלים ב 1979, "אישה לאישה" בחיפה ב 1984, "רעות נשים", בתל אביב ב 1985, קל"ף, דמוקרטית לסבית פמיניסטית בתל אביב ב-1986, ובירושלים ב-1987, ועוד).
האגודה נרשמה כעמותת "האגודה לשמירת זכויות הפרט" ב 1982, ובשנת 1989 הוקמה "עוצמה", הזרוע הפוליטית של האגודה.
הרחבת הארגונים הקהילתיים החלה עם ייסוד "העשירון האחר", תא הסטודנטים ההומואים והלסביות באוניברסיטה העברית בשנת 1991, ואחריו תאים גאים אחרים ושלל ארגונים קהילתיים ובהם חוש"ן, תהיל"ה, בת קול, חברותא, איגי, מעברים, פרויקט גילה, הוועד למלחמה באיידס, אבות גאים, מועדון הספורט הגאה ועוד. בד-בבד עם כך הוקמו מוסדות קהילתיים כמו "בית דרור," הוסטל ההמשך בחולון ועוד.
הפעילות המבורכת והשופעת של האגודה ושל ארגוני הקהילה ומוסדותיה הגיעה לשיאה בשיתוף הפעולה בגל המחאה האחרון, עם ארגונים וקבוצות כגון "הפנתרות הוורודת," "המחתרת הגאה" ועוד. אלם, עד כה לא זכתה האגודה לשמירת זכויות הפרט בהכרה ממשלתית כארגון הגג של קהילת הלהטב"ק בישראל ובתקצוב ממשלתי הולם.
הדמוקרטית תפעל להכרה ממשלתית באגודה לשמירה זכויות הפרט כארגון הגג של הדמוקרטית הלהטב"קית בישראל, תדרוש תקצוב ממשלתי לאגודה ולכול הארגונים והמוסדות הקהילתיים, ותדאג להעברתו ליעדו, ותעשה לקידום התרבות הארגונית בדמוקרטית בין היתר באמצעים הבאים:
א. הקמת רשות ממשלתית לטיפול בקהילה הגאה, ארגוניה ומוסדותיה וגם ביחידים/ות מתוכה.
ב. ייסוד קרן פרסים ומלגות קהילתית לטיפוח היוזמות הארגוניות בקהילה.
ג. הקצאת מקומות ומלגות בתוכניות אקדמיות ישראליות ובינלאומיות, המטפחות מנהיגים/ות בישראל וברחבי תבל בעבור בני/ות הקהילה הלהטב"קית בישראל.
ד. ייזום סיורים של שרים, ח"כים/יות וא/נשי ממשל בארגוני הקהי